Cerc de lectură și scriere creativă „Atelierul Fanteziei” – activitate în cadrul programului „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” – Ediția 2017

Provocarea acestui demers didactic a apărut din dorinţa de a evidenţia aptitudinile elevilor şi de a realiza o împletire între text şi imagine pentru ca elevii sa descopere şi alte modalităţi de a învăţa. Lectura poate cuceri încă foarte mult teren, dacă profesorul găseşte strategia adecvată şi puntea de comunicare cu elevul.

Proiectul este iniţiat ca un demers al nevoii de provocare la lectură. Astfel, se vor aborda şi unele deficienţe întâmpinate (tot mai des!) în rândul exerciţiilor de scriere. Se vor urmări atât problemele de scriere din punct de vedere ortografic şi de punctuaţie, dificultăţile în exprimare, dar şi metode de scriere creativă care să acceseze fondul interior şi originalitatea copiilor.

Mai mult decât atât, pe lângă descoperirea şi evidenţierea talentului elevilor implicaţi, această activitate vizează şi domeniul artelor vizuale, iar mai apoi activităţile interdisciplinare, ce vor accentua capacitatea elevilor de a face analogii prin transferul de competenţe şi informaţii de la o disciplină la alta. De asemenea, competenţele de comunicare şi inter-relaţionare vor fi dezvoltate în cadrul unor activităţi ce vor stârni curiozitatea, capacitatea de muncă în echipă şi abilităţile de exprimare prin fiece formă de artă.

Diversele activităţi propuse în cadrul proiectului valorifică exerciţiul aprioric al lecturii şi manifestarea sinelui în raport cu lumea cărţii printr-o altfel de abordare sau o extindere dincolo de orele de curs.

Prof. Elena Ursa și Prof. Maria Gyorgy

Aflați mai multe despre acest proiect precum și fotografii din cadrul activităților, accesând articolul de mai jos:
Cerc de lectură și scriere creativă „ATELIERUL FANTEZIEI”

Previous Article
Next Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *