Memorialul „Maria Cioncan” – Ediția a VII-a

Sărbătoare sportivă la Maieru

Au trecut, iată, șapte ani de când inițiativa timidă a unor profesori de sport s-a transformat în una dintre cele mai reprezentative și iubite competiții sportive ale județului nostru, și nu numai, care stârnește, an de an, entuziasmul și determinarea unor copii, ce prin efortul lor și al dascălilor care îi îndrumă, păstrează memoria unei mari sportive măierene.

Suportul motivațional al acestei întreceri de anduranță este faptul că el oferă tuturor participanților șanse egale de victorie, spre deosebire de multe altele care se bifează doar pe hârtie sau amestecă în mod indecent concurenții inocenți ai școlilor noastre cu sportivii legitimați din cluburile și liceele de specialitate. Și asta îi transformă în carne de tun sau în simple statistici prin concursuri frustrante, atât pentru ei cât și pentru educatorii lor în ale sportului. Ori, Maria nu ar fi acceptat niciodată acest lucru.

De aceea suntem iubiți și susținuți, în fiecare an, de oameni și instituții pe care îi pomenim în toate festivitățile de premiere și cărora le mulțumim:
– Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bistrița-Năsăud;
– Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud;
– Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Maieru;
– Asociația Sportivă Școlară „Maria Cioncan” Maieru.

Coorganizatorii concursului sunt:
– Primăria Maieru;
– Federația Română de Atletism;
– Federația Română de Atletism, filiala Bistrița-Năsăud;
– Federația Română „Sportul pentru Toți”;
– Asociația Olimpică Română, Filiala Hunedoara.

Sprijinul moral și material al domnului profesor Ștefan Beregszaszi, a devenit indispensabil pentru noi toți, iar prezența lui și a doamnei profesor Marieta Ilcu, multipla noastră campioană europeană și olimpică, conferă, an de an, reprezentativitate și valoare Memorialului nostru.

Nu uităm prezența mamei Mariei, prilej de întristare maternă, dar, acum, după șapte ani, și de bucurie transmisă prin ochii a sute de copii care aleargă în numele ilustrei sale fiice.

Anul acesta au alergat peste 5oo de copii, repartizați pe patru categorii de vârstă și distanțe de alergare, cărora le mulțumim pentru seriozitatea și dăruirea cu care au trecut linia de sosire, omagiul lor absolut pentru Maria noastră.

Un concurs cu sute de copii și zeci de dascăli și oficiali nu se poate realiza fără aportul anual al echipei de profesori deosebiți, pe care îi nominalizăm cu mândrie: Paraschiva Borș, Maria Bindea, Viorel Leontin Zăgrean, Nicu Cîrdan, Vasile Mureșan, Ana Runcan. Toți au primit diplome de merit pentru organizarea acestui concurs, iar coordonatorului acestuia, profesorului Liviu Ursa, i s-a acordat o Diplomă de Excelență și o frumoasă cupă pentru întreaga sa activitate, de către Federația Română „Sportul Pentru Toți”.

Le mulțumim pentru implicare și ajutor și conducătorilor instituțiilor noastre: domnului primar Dumitru Vasile, domnului Vasile Borș, președintele Memorialului, domnului director Ioan Rațiu, domnului director adjunct Marcel Ivan, președintele Asociației Sportive Școlare „Maria Cioncan”.

Nu uităm de suportul de specialitate al Poliției Maieru și Jandarmeriei Sângeorz- Băi, al Ambulanței Năsăud, fără de care un cros stradal ar fi imposibil de realizat, la care adăugăm gratitudinea noastră pentru familiile care au găzduit copiii și profesorii din alte localități.

Anul acesta, copiii măiereni au urcat pe podium, atât la individual cât și pe școli, iar școala noastră a ocupat un onorant loc II în ierarhia celor 12 școli participante. Campionii noștri sunt:
Locul I Alexandru Luchi (2004-2005);
Locul III Mara Ureche (2004-2005);
Locul III Dragoș Mureșan (2002-2003).

La revedere, Maria Cioncan. Ne revedem la anul.

Prof. Liviu Ursa

Imagini video de la competiție puteți urmări accesând acest link.

Previous Article
Next Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *