EXTRACURRICULARE

Activități extracurriculare organizate de către cadre didactice ale Liceului Tehnologic "Liviu Rebreanu", Maieru      REVISTA CLASEI a II-a A- - vezi aici.

15.01.2013: Elevii şcolii noastre, îndrumaţi de profesorii de limba şi literatura română, au sărbătorit miercuri, 15 ianuarie 2014, împlinirea a 164 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu. Activitatea a fost găzduită de biblioteca şcolii, unde elevii au vizionat filme documentare despre viaţa marelui poet şi au recitat poezii scrise de Mihai Eminescu sau dedicate acestuia.

1.12.2013 - 16.12.2013 - Shoe Box în şcoala noastră - vezi aici.27.11.2013 - 128 de ani de la naşterea lui Liviu Rebreanu

      Ziua de 27 noiembrie a fiecărui an prilejuieşte clipe frumoase şi fericite şcolii din Maieru, şcoală care poartă numele scriitorului născut în această zi, Liviu Rebreanu. Rebreanu a marcat prin geniul său literatura română şi totodată localitatea care i-a fost leagăn şi casă spirituală.

      Scriitorul mărturiseşte: „De la Târlişua ne-am mutat la Maieru. Acesta este satul copilăriei mele. E un sat de munte, într-adevăr foarte frumos, cu oameni voinici şi foarte înţelepţi. Dintre oamenii aceştia am luat toate personajele rustice din literatura mea. Unora le-am pus o mână, altora le-am tăiat un picior, i-am împătimit pe unii, i-am făcut să cugete pe alţii şi oriunde i-am plasat în cărţile mele, tot din Maierul Năsăudului i-am luat.” Coordonatele pe care Rebreanu însuşi le fixează în relaţia cu Maieru sunt: copilărie fericită, şcoală, comunitate, topos, creaţie, eternitate.

      În acest sens, catedra de limba română, prin implicarea profesorilor Ursa Elena, Dumitru Adriana, Gyorgy Maria, Dumitru Marina, Bîrta Anton, Crăciun Ancuţa, la propunerea profesoarei Hădărău Cristina, cu participarea profesorului Sever Ursa, directorul Muzeului ”Cuibul visurilor”, vor desfăşura acţiunea „De vorbă… despre Rebreanu”.

      În programul evenimentului se vor derula activităţile:

1. Portul popular tradiţional măierean, în prezentarea elevei Mihai Câmpan Vasilica.
2. Moment artistic susţinut de interpreţii de muzică populară Ureche Teodora, Avram Silviu.
3. Concurs cu tema “Rebreanu, omul şi scriitorul”.
4. Vizitarea expoziţiei plastice “Portret rebrenian” realizată de elevii clasei a IV-a A, prof. Crăciun Ancuţa.
5. Decernarea premiilor de către prof. Sever Ursa, directorul Muzeului “Cuibul visurilor”.
6. Vizitarea muzeului, ghidați de prof. Sever Ursa. Dumnealui, cunoscându-l, copil fiind, pe marele scriitor a subliniat: „Rebreanu a fost cel mai mare romancier român...cel mai vrednic român. Nimeni, în afară de Creangă, nu a scris atât de mult şi atât de frumos despre locurile natale, despre oamenii pe care i-a cunoscut în copilărie.”

      O altă acţiune o constituie lansarea în şcoală a proiectului judeţean „Reporter de liceu”. La iniţiativa profesoarei Hâruţă Aurelia de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” din Bistriţa, au răspuns afirmativ Liceul din Prundu Bârgăului, director Neuc Constanţa şi Liceul din Maieru, director Raţiu Ioan.

      Proiectul promovează voluntariatul prin jurnalismul cetăţenesc. Elevii se vor implica activ în viaţa comunităţilor locale, vor disemina în rândul elevilor temele de interes şi vor realiza un ziar online.

      Cele două acţiuni constituie un arc în timp, prezent şi viitor, în actualitatea măiereană.

Sursa - ziarul Mesagerul

Galerie Foto - 27 noiembrie 2013 - 128 de ani de la naşterea lui Liviu Rebreanu


ARHIVĂ an şcolar 2012-2013:

5 Iunie 2013 - GALERIE FOTO "Ziua Olimpică - Bistriţa", un dar pentru olimpicii noştri - vezi aici.

1 Iunie 2013 - GALERIE FOTO de la Concursul Naţional „Inimă lângă inimă de român”, organizat la Liceul Tehnologic "Liviu Rebreanu", Maieru - vezi aici.

18.05.2013 - Sărbătoarea narciselor

      Narcisele au decis să fie celebrate mai devreme anul acesta, vremea favorabilă înfloririi grăbind cea de-a VII-a ediţie a „Sărbătorii Narciselor” în Parcul Naţional Munţii Rodnei. Din 24 mai s-a făcut 18 mai, zi în care elevi ai Liceului Tehnologic ,,Liviu Rebreanu” din Maieru însotiți de profesorul Croitor Ioan şi ai Clubului Elevilor din Sângeorz-Băi însotiți de profesorii Bazga Dorel, Chira Gabriela și Ciocan Elena, s-au bucurat de o drumeţie până la „Poiana cu narcise” din masivul Saca, au participat la un concurs vizând „Ziua Europeană a Parcurilor”, „Ziua Parcului Naţional Munţii Rodnei” şi „Ziua Narciselor”, contribuind, de asemenea, la ecologizarea traseului.
      În urma acestor activităţi au fost decernate premii care au constat în diplome, dulciuri şi materiale publicitare. Reprezentanţi din cadrul Postului de Jandarmi Montani Rodna și ai PNMR au fost prezenţi pe toata durata evenimentului, pentru a însoţi elevii pe traseu.

prof. Ioan Croitor

Galerie Foto - Poiana Narciselor - 18 mai 2013

Galerie Foto - 1 Decembrie 2014